Qulek, IMO porsche powinno zamiast opcji tylnej wycieraczki dodawać duży młotek, żeby sobie taki pomysł wybić z głowy.
Jak połączyć iPoda Touch lub iPhona w O2
Zwiń
X
-
Jak połączyć iPoda Touch lub iPhona w O2
Jak połaczyc iPoda Touch lub iPhona w Octavi żeby muc nim sterować poprzez radio a zarazem żeby iPod Touch lub iPhon sie ładował. Mam standardowe radio STREAM i wejście AUX. Już podłączałem i nawet to chulało tylko sterowanie muzą było przez iPoda Touch no i się nieładował. Radiem mogłem tylko ustawiać głośnoś. Może należy użyć innego kabla jeżeli tak to proszę o podpowiedź gdzie taki mogę kupić lub ewentualnie jak to zrobić.
Pozdro FRANCOSKODA OCTAVIA RED LINE jedyny taki w POLSCE www.ellart.pl
-
-
Podejrzewam że niema takiej możliwości moge się mylić ale z mojej wiedzi AUX to wejście IN przez które leci sygnał dźwiękowy i nic więcej ale tak jak powiedziałem moge się mylić i być może istnieje możliwość sterowanie poprze AUX ale w to wątpieNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Podobno w Roomsterze można było sterować przez radio iPodem. Chyba że to nie jest możliwe w O2 szkoda mam iPhona naładowanego olbrzmią ilościa muzy i chciałem sobie wygodnie podczas traski słuchać. A tak to beka, sterować iPhonem podczas jazdy i szukać jakieś sobie płyty to troche niewygodne.SKODA OCTAVIA RED LINE jedyny taki w POLSCE www.ellart.pl
Komentarz
-
-
Dzieki za uwagi ale O2 mam świerzutką i narazie nie zamierzam zmieniać radyjka a iPhon podłacze tak jak do tej pory przez AUX i do zapalniczki i bede sobie cos tam słuchał. Jeszcze raz DziękiSKODA OCTAVIA RED LINE jedyny taki w POLSCE www.ellart.pl
Komentarz
-
-
sebasuperb, Moim zdaniem nie. Te kable służą tylko i wyłącznie do tego, żeby można było sobie zrobić AUX-IN jak jest wejście na zmieniarkę, a nie ma wyprowadzonego na zewnątrz gniazda AUX-IN. W przypadku starych radyjek Skody wystarczy zewrzeć 2 piny (żeby radio myślało, że jest podpięta zmieniarka), a inne 3 wyprowadzić sobie do gniazda miniJacka i już ma się AUX-IN w miejsce zmieniarki. W nowych radiach potrzebny jest scalak symulujący zmieniarkę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez onyx73widzialem przelotke na ebay czy allegro, zlacze do ipoda ktore gadalo po zlaczu zmieniarki plyt i dalo sie ipodem sterowac z poziomu radia, co prawda to bylo do jakiegoos vw odpowiednika strema, ale to moze byc pomysl....
http://cgi.ebay.pl/Volkswagen-IPOD-A...QQcmdZViewItem
Pozdro FRANCO
[ Dodano: Sro 14 Lis, 07 09:10 ]
Zamieszczone przez sebasuperbfranco, a magicy w MKT nie wiedzą nic na ten temat? Skoro mają styczności z instalką Rooomstera.... może na jego podstawie dałoby się wymodzić... ?
pozdro FRANCO
[ Dodano: Sro 14 Lis, 07 09:12 ]
Mimo wszysko dzieki wszytkim co starali mi HELPSKODA OCTAVIA RED LINE jedyny taki w POLSCE www.ellart.pl
Komentarz
-
-
Witam Kolegów,
shado ma rację (szkoda, że brak mu wiary we własną wiedzę), te Wasze wynalazki "porozumiewają się" po USB. Aby móc słuchać wszekich Pod`ów niezbędna jest w radiu odsługa plików mp3 i wejście USB. Z powodzeniem używam JVC KD-G722, czyta nawet zwykłe "stick memory", niestety nie mam wiedzy na temat radosnej twórczości montowanej przez koncern SKODA. Stanowczo odradzam wszelkie pytania w ASO lub (co znacznie gorzej) speców ze stron internetowych Skoda Auto Poland.
PozdrawiamPS
Komentarz
-
-
[quote="PS"]Witam Kolegów,
[shadow=red]te Wasze wynalazki "porozumiewają się" po USB. Aby móc słuchać wszekich Pod`ów niezbędna jest w radiu odsługa plików mp3 i wejście USB.[/shadow]
Tu kolega ma wzupełności racje żeby móc iPodem sterować przez radyjko a zarazem żeby iPod się ładował musi być wejście USB. STREAM obsługuje pliki mp3 ale USB nie posiada i sprawa jest jasna, jedynie mogę słuchać go przez AUX ale jest to słuchanie bierne bez ingerencji. Wniosek - musze zmienić radyjko ale czy warto ? Musze się zastanowić ? Chyba że jakaś podpowiedż z waszej strony.SKODA OCTAVIA RED LINE jedyny taki w POLSCE www.ellart.pl
Komentarz
-
-
franco, moim zdaniem nie warto. Musiałbyś radio podmienić na jakieś aftermarketowe. Jeśli chodzi o jakość wykonania i trwałość to zwykłe radia po prostu nie umywają się do ori. CO innego jakość dźwięku- tu już może być rożnie IMHO lepiej poczekać aż Skoda wypuści "swoje" radia z obsługą iPoda i USB dla OII.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PSWitam Kolegów,
shado ma rację (szkoda, że brak mu wiary we własną wiedzę), te Wasze wynalazki "porozumiewają się" po USB. Aby móc słuchać wszekich Pod`ów niezbędna jest w radiu odsługa plików mp3 i wejście USB. Z powodzeniem używam JVC KD-G722, czyta nawet zwykłe "stick memory", niestety nie mam wiedzy na temat radosnej twórczości montowanej przez koncern SKODA. Stanowczo odradzam wszelkie pytania w ASO lub (co znacznie gorzej) speców ze stron internetowych Skoda Auto Poland.
Pozdrawiam...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
Komentarz